ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE YEŞİL DESTİNASYONLAR GÜMÜŞ ÖDÜLÜ

ŞİŞLİ BELEDİYESİ, STOCKHOLM'DE DÜZENLENEN GSTC TURİZM KONFERANSI'NDA “YEŞİL DESTİNASYONLAR GÜMÜŞ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
 Tarih: 27-04-2024 22:39:25
ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE YEŞİL DESTİNASYONLAR GÜMÜŞ ÖDÜLÜ

Sürdürülebilir turizm ve çevre uygulamaları konusundaki Global Sustainable Tourism Council (GTSC) - Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne üye olarak önemli bir adım atan Şişli Belediyesi, Stockholm'de düzenlenen GSTC Turizm Konferansı'nda “Yeşil Destinasyonlar Gümüş Ödülü”nü aldı.

Geniş bir paydaş grubuyla işbirliği halinde önemli çalışmalara yürüten ve GTSC’ye Türkiye’den üye olan ilk belediye unvanını alarak, turizm sektöründeki hedeflerini etkili bir küresel alana taşıyan Şişli Belediyesi, Stockholm'de yapılan konferansta, “Yeşil Destinasyonlar Gümüş Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Şişli Belediyesi iştirak şirketi KENTHAŞ çatısı altında, Türkiye'nin ilk destinasyon yönetim organizasyonu olan Şişli Destinasyon Yönetim Organizasyonu, bu ödülün alınmasında etkili çalışmalar yürüttü.

Ödülü Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan adına Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir aldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, ödülün sadece mevcut çabalarının bir takdiri değil, aynı zamanda gelecekteki girişimleri için de güçlü bir motivasyon kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Özdemir,  “Sürdürülebilirlik ve sorumlu yönetişim konusundaki kararlılığımızı yansıtan GSTC kriterlerini tam olarak karşılamak için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA LİDER KONUMA GELDİ

Bu ödül, Şişli Belediyesi'nin GSTC sertifikasyonuna ulaşma yolunda ilk kilometre taşı oldu. Ödül aynı zamanda Şişli'yi sürdürülebilirlik alanında lider konuma yükseltirken, Türkiye'de bu ödülü kazanan ilk destinasyon olma unvanını da getirdi.

ŞİŞLİ’NİN STRATEJİSİ TOPLUM VE ÇEVRE ODAKLI

Global Sustainable Tourism Council (GSTC), kurumların sürdürülebilir turizm ağını kurabilmesi ve bu ağı etkin kullanabilmesi adına 2010 yılında faaliyetine başladı. Konsey, sürdürülebilir seyahat ve turizm için küresel standartlar belirleyen ve yöneten uluslararası kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak çalışmalarını yürütüyor.

 GSTC kriterleri, sürdürülebilir kalkınma için gerekli olan çevre koruma, kültürel mirasın korunması, sosyal refah ve ekonomik uygulanabilirlik için sıkı önlemler içeriyor. Şişli'nin stratejileri arasında da bu alanda önemli projeler yer alıyor. Yeşil alanların iyileştirilmesi, çevre dostu turizmin teşvik edilmesi ve hem sakinlerin hem de ziyaretçilerin genel refahına katkıda bulunan toplum merkezli projelerin uygulanması, bu alandaki politikaların temelini oluşturuyor.

YEŞİL DESTİNASYONLAR / GREEN DESTİNATİONS NEDİR

Green Destinations / Yeşil Destinasyonlar ise GSTC’nin küresel kriterlerine ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine dayanarak dünya çapındaki destinasyonların gelişmesini desteklemeyi amaçlıyor. Dünya çapında 60'tan fazla ortak tarafından desteklenen en büyük sürdürülebilir destinasyon ağı olan Green Destinations, sürdürülebilir turizm stratejilerini uygulayan dünyanın en büyük destinasyon ağı olarak biliniyor. 60 ülkede 600'ün üzerinde destinasyon, Green Destinations’ın programlarına katıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ŞİŞLİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI