ONURSAL ADIGÜZEL, VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, ‘Proje Lansman’ programında Ataşehir’in kronikleşen sorunlarına tek tek yer vererek çözüm önerilerini anlattı. Adıgüzel, seçim beyannamesini; bir Ataşehirli, bir eş, bir kız çocuğu babası ve bir mühendis olarak kentin ihtiyaçlarını gözeterek şekillendirdiğini kaydetti.
 Tarih: 04-03-2024 04:10:50   Güncelleme: 04-03-2024 04:53:50
ONURSAL ADIGÜZEL, VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN MESAJI

Toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, video mesajı gösterildi. Özel mesajında, “Çocuk yaştan başlayarak gençlik kollarından emek emek yükselerek bir yere gelmenin adıdır Onursal Adıgüzel.  Cumhuriyet Halk Parti’ndeki bütün genç siyasetçiler için rol modeldir. Şimdi çok sevdiği Ataşehir’e hizmet etme imkanı doğdu. Bundan dolayı çok mutluyuz. Ona çok güveniyoruz. Ataşehir’de yeniliğin ‘Adıgüzel’” ifadelerine yer verdi.

 İMAMOĞLU’NUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı  Ekrem İmamoğlu da video mesajında şunları belirtti: “Ataşehir İstanbul’un genç ve dinamik ilçelerinden biri. Tıpkı Onursal Başkanımız gibi. Onursal başkanımızla el ele vererek Ataşehir’i çok daha yukarı çok daha müreffeh bir yere dönüştüreceğiz. Ataşehirli çocuklarımızın yüzünde gülümseme büyüklerimizin kalplerinde huzur eksik olmasın diye var gücümüzle çalışacağız. Onursal başkanımızla ile birlikte Ataşehir’de Ataşehirlilerimizin hayatına dokunacak iş birliği içerisinde keyifle bir çok projeye imza atacağız. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro  hattını 2025’in ilk aylarında inşallah hizmete açacağız. 13 istasyonla hizmet verecek 20 noktada diğer hatlara entegrasyon sağlayacak hızla projemizi hayata geçiriyoruz ve bu aynı zamanda Ataşehir’in de hayatını kolaylaştıracak olağanüstü bir ağa dönüşecek.

HAL TUZLA’YA TAŞINIYOR

Son olarak bir müjde ile Ataşehirli komşularımı selamlamak istiyorum.  Hali bu sene sonunda Tuzla’ya taşıyoruz.  Böylelikle hem trafik sorununu çözeceğiz hem de büyük bir kent meydanı inşa ederek, Ataşehir’in ihtiyacı olan yeşil alanı  en güçlü kentsel alanı Ataşehir’e kavuşturacağız.” dedi.

HEP BERABER KAZANACAĞIZ

Proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın yaptı. Yalçın, Ataşehir Belediyesi’nin 2009 yılında bir masa ve bir sandalye ile kurulduğunu, 15 yıldır CHP tarafından yönetilerek İstanbul’un en gözde ilçelerinin başına geldiklerini belirterek; “ Ataşehir’e kültür merkezlerini, sağlık merkezlerini ve birçok tesisi kazandıran kurucu belediye başkanımız Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyorum. Ataşehir Belediye Başkan Adayımız Onursal Adıgüzel’i, 16 yıl önce STK’larda okullara kütüphaneler kurarken, öğrencilere burs verirken tanımıştık. Partimiz 2015 yılında bir önseçim yapmıştı. Anadolu Yakası’ndaki 100 bin oyun 20 binini alarak partimizin en genç milletvekili oldu. 8 yıl boyunca milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve partinin birçok alanında görevler aldı. Bugün de Ataşehir’de umudu hep beraber örgütleyeceğiz. Hep beraber kazanacağız. İstanbul’a metrolar, kreşler kazandırdı. Öğrencilerin yurt sorununun çözdü. Ataşehir’de nasıl ki Onursal Adıgüzel’e seçimi kazandıracaksak, İstanbul’da da İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yeniden kazandıracağız. İnanın dostlarım!”

BÜYÜK SORUMLULUKLAR ALDI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Onursal Adıgüzel’in, Türkiye’de gençlikle deneyimin birleştiği nadir kişilerden olduğunu belirterek; “Siyasette hep gençlerin varlığı konuşulur ancak deneyim de önemlidir. Partimizin gençlik kollarında çok önemli bir mücadele verdi. 25, 26 ve 27’nci dönemde TBMM’de İstanbul’a ve ülkemize önemli hizmetler sundu. Partimizin genel başkan yardımcılığını yaptı. Genç yaşına rağmen çok büyük sorumluluklar aldı. 2019 yılında sandık güvenliği konusunda hep birlikte büyük bir mücadele verdik. Onursal Adıgüzel, 2019 yılında kurduğu sistemle seçimlerin manipüle edilmesinin önüne geçti. 2019 tarihi zaferimizin kahramanlarından oldu. Gençliğiyle, deneyimiyle Ataşehir’e 31 Mart’tan sonra hizmet edecek. Bu ilçede adil, yeşil, yaratıcı bir belediyecilik yapacak. Ataşehir’in çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, emeklilerine, emekçilerine çok önemli hizmetler sunacak. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz.

ÇOK GÜÇLÜ BİR HİKAYE VAR

İstanbul’un çocuklarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla, emeklileriyle, emekçileriyle bir İstanbul ittifakı kurmuş durumdayız. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da yaptığı hizmetlerle çok güçlü bir hikayesi var. İstanbul halkçı belediyecilikle rantçı belediyecilik arasındaki farkı gerçekten çok iyi biliyor. Biz bugün burada konuşurken Tuzla’da TOKİ mağdurları bir protesto yürüyüşü gerçekleştiriyor. Bugün rakibimiz olan siyasi partinin adayı, ‘İstanbul’a 650 bin konut yapacağız’ diyor. Ancak Tuzla’da, ‘650 konutu 2 yılda yapacağız’ diye sözünü verdiler, aradan 4 yıl geçti, hala 650 konutu teslim edebilmiş değiller. Halkçı belediyecilik bana oy verir mi, vermez mi kaygısı taşımadan İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet götürmektir. Dün siyasi rakibimiz, İstanbul’un adayı ‘31 Mart’ta biz kazanırsak Gazze’ye yardım göndereceğiz’ diyor. İktidarın bütün olanaklarını kullanıyorsunuz, elinizden tutan mı var da Gazze’ye yardım göndermiyorsunuz? Bizler 31 Mart’ta tarihi bir zafer elde ederek yeniden Türkiye’nin demokrasi mücadelesini sizlerle birlikte vereceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia koyacağız. Meclis çoğunluğunu kazanacağız. Bütün engellemeleri ortadan kaldıracağız ve yeniden bu topraklarda umudu yeşerteceğiz.”

CHP ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ONURSAL ADIGÜZEL PROJELERİNİ TANITTI

İYİ Kİ ATAŞEHİRLİYİM…

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber Ataşehir’de gerçekleştirecekleri projelerin 1 Milyon 474 Bin 718 Metrekare büyüklüğünde olduğunu belirterek; “1 Nisan'dan sonra da bizim en büyük çözüm ortağımız İBB, Başkanımız Ekrem İmamoğlu olacak. Ataşehir'de yaşayan bütün dostlar, ‘İyi ki Ataşehirliyim’ diyecek. Diğer ilçelerden Ataşehir'e gelmek isteyenler olacak" dedi.

KOCAMAN BİR AİLE OLACAĞIZAtaşehir’i altyapıdan çevreye, ulaşımdan sosyal kültürel donatılara ve sosyal yardımlara kadar çok geniş bir kapsamda ele aldıklarını anlatan Adıgüzel, “Ben size şunun sözünü veriyorum: Adaylık sürecinde nasıl ki sizlerin öneri ve fikirleri doğrultusunda hareket ettim, 1 Nisan’dan sonra da bu böyle devam edecek. Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açık olacak çünkü biz Ataşehir olarak kocaman bir aile olacağız’’ diye konuştu.

BELEDİYEYİ ATAŞEHİRLİLERLE YÖNETECEĞİZ

Belediyeyi Ataşehirlilerle birlikte yöneteceklerini vurgulayan Adıgüzel, bu doğrultuda Halk Buluşmaları’nı yeniden hayata geçireceklerini, dijital katılımcılığın önünü açacaklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da desteği ile birlikte toplam 1.474.718 metrekarelik alanda yeni projeler ürettiklerini kaydeden Adıgüzel, şöyle devam etti: “ Projelerimizin planlama sürecinde İBB ile koordineli bir şekilde çalıştıysak, 1 Nisan’dan sonra da Ataşehir Belediyemizin en büyük iş ortağı İBB olacaktır. Ekrem Başkanımız ve ekibi 5 yılda kentimize değer katacak ulaşımdan altyapıya, sosyal tesisten kreşe birçok yeni projeye imza attı. 1 Nisan’dan sonra da Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ataşehirli komşularımıza “İyi Ki Ataşehirliyim” dedirtecek projeleri hayata geçireceğiz.  Ataşehir için hayallerimizi sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. Sizin vergilerinizle, İBB desteği ile. ‘’

 “YEŞİL ATAŞEHİR” VİZYON PROJESİ

Ataşehirli olma bilincini oluşturacak, kimlikli, yaşanabilir, yeşil bir yaşam alanı oluşturabilmek için öncelikle vizyon projesini ortaya çıkardıklarını vurgulayan Adıgüzel,  şunları anlattı: “ Ataşehir’in doğusuyla batısını birleştiren “Yeşil Ataşehir” vizyon projesini hazırladık.  Doğu ve batıyı bağlayan önemli bir yaya ve bisiklet aksı oluşturduk. 416 bin Ataşehirlinin hayatını kolaylaştıracak vizyon projemizle, ilçemizi bir ucundan diğer ucuna bağlayacağız. Bunu mevcut güzergahları kullanarak yapacak, 11 kilometreliklik kesintisiz bir aks üzerinde bir yaşam koridoru oluşturacağız. Vizyon projemizi İstanbul Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde hayata geçireceğiz. Projemizin 1. Etabı tamamlandığında en uzak mahalleden aksa; bisikletle 15 dakikada erişim mümkün olacak. Tüm hatlar tamamlandığında ise bu süre 1 dakikaya kadar inecek.”

BİSİKLET VE YAYA YOLU

Onursal Adıgüzel, Atapark Halısaha yanı ile Kızılay Ataşehir - Mustafa Kanat Cami arasındaki alanı birbirine bağlayan 200 metre uzunluğundaki köprünün bisiklet ve yaya yolu olarak kullanılacağını ifade etti. Yeşil Ataşehir projesine ek olarak yaşam vadileri, mahalle ve cep parklarıyla ilçeye toplam 814.739 metrekare yeni yeşil alan kazandırarak, yeşil alan miktarını yüzde 160 artıracaklarını kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3 katına çıkaracaklarını vurgulayan Adıgüzel, projelerini şöyle sıraladı:  “İBB ortaklığında Kurbağalıdere ve Çamaşırcıdere Yaşam Vadileri projelerimizi tamamlayacağız.  Kentimizdeki atıl alanları bölge parkı olarak değerlendirecek, ilk etapta Ferhatpaşa ve Yenişehir mahallelerimizde bölge parklarımızı kentimize kazandıracak, Yine 9 farklı noktada mahalle cep parkı yapacağız.”

DAYANIKLI ATAŞEHİR

Kentimizi ani yaşanabilecek tüm tehlikelere karşı güvenli hale getirmek için deprem öncesi, anı ve sonrasında yapacaklarımızı aşama aşamada planladık. Deprem Master Planımız üzerine yol haritamızı oluşturduk. Birinci aşama hazırlık planlarımızı tamamladık.Deneyimli plancılarımızla mahalle kimlik kartlarımızı (risk haritaları) oluşturduk, Deprem anı ve sonrası için müdahale programımızı hazırladık. Bizim mevcutta 100 bin kişilik bir barınma kapasitemiz var. 11 kilometrelik aksımızın üzerinde acil durumda kullanılabilecek yeni barınma alanları ile birlikte bu kapasiteyi 280 bin kişiye çıkaracağız. Bu alanların internet altyapısını hazır hale getirecek, buralara acil durumlarda kendi kendine yetebilen kendi elektriğini, suyunu üretebilen konteynerler yerleştireceğiz.

ADİL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm alanında yapacağımız ilk icraatlardan birisi Belediyemizin Kentsel Dönüşüm Şirketini kurmak olacak. Şirketimiz İBB iştirak şirketi KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İMAR AŞ ile birlikte çalışacak. Kentsel dönüşüm ofislerimizle vatandaşlarımıza danışmanlık hizmeti vereceğiz. İBB’nin “İstanbul yenileniyor” projesi ortaklığında vatandaşlarımıza dönüşüm desteği vereceğiz. Tüm riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteği sağlayacak, dar gelirli vatandaşlarımızın inşaat maliyetinin yüzde 60’ını karşılayacağız. Ataşehirlilerin Büyükşehir Belediyemizin riskli binalara 7000 tl ek kira desteğinden yararlanabilmesi için süreçte aktif rol oynayacağız.

ULAŞILABİLİR ATAŞEHİR

 Ataşehir’de bir uçtan bir uca yaya odaklı, entegre, kesintisiz ve güvenli erişilebilirliği sağlamak için Ulaşım Master Planı hazırlayacaklarını söyleyen Adıgüzel,  “Ulaşımı kolaylaştırmak için İBB ile birlikte; 15 kilometre  uzunluğunda, 32 farklı giriş çıkış noktası olacak Kadıköy – Ataşehir güzergahında bisiklet yolu, İçerenköy ve Kozyatağı’nda toplamda 2140 araç kapasiteli 2 otopark, 12 adet yol, kavşak ve geçit projelerimizi hayata geçirecek, Ataşehirimizi yenilikçi ve kapsayıcı bir ulaşım sistemini ile buluşturacağız’’seklinde konuştu.  

SOSYAL ATAŞEHİR

 Açık ve kapalı spor alanlarını, olimpik spor kompleksi, spor turnuvaları ve etkinlik merkezlerini ilçeye kazandıracaklarını kaydeden Adıgüzel,  bu kapsamda;  üç  çok fonksiyonlu spor tesisini  hayata geçireceklerini kaydetti. Onursal Adıgüzel, içerisinde havuz, fitness salonu, yürüyüş yolları, tenis kortu, futbol ve basket sahaları, bisiklet yolu ve kafe olacak yeni tesisleri ilçeye kazandıracaklarını vurguladı. Açık hava egzersizleri ile ücretsiz spor etkinlikleri, her branştan spor turnuvaları, spor eğitim ve söyleşileri ile 7’den 70’e tüm Ataşehirlilerin spor aracılığıyla sosyalleşmesini sağlayacaklarını,   ‘Spor Söyleşileri’ ile spor camiasının tanınmış isimlerini davet edeceklerini anlatı. Yaz ve Kış Spor Okullarına katılan çocuklarımız için haftalık ve aylık geziler düzenleyeceklerini, bayramları ve özel günleri adeta birer spor farkındalık gününe dönüştüreceklerini dile getrn Adıgüzel   fiziksel rehabilitasyon olanakları sağlayacaklarını, ayrıca lisanslı e-spor oyuncularına “E-Spor Burs”u vereceklerini belirtti.

 “ATAORKESTRASI” OLUŞTURULACAK

Onursal  Adıgüzel,  sözlerini şöyle sürdürdü:“  Çok amaçlı kültür ve sanat merkezlerimizi açacağız. Kentimize konser, festival alanları kazandıracağız.İhtiyaç duyulan uzmanlık alanlarına elaman yetiştirecek Akşam Sanat Okulu’nu hayata geçireceğiz.  Özellikle Roman vatandaşlarımızın bu yönde bir talepleri vardı. Yerel sanatçılarımızın destek ve katılımıyla “ATAORKESTRA”mızı oluşturacağız, kentimizdeki etkinliklerde sahne almalarını sağlayacağız.   17 mahallemizi yeni sosyal tesislerle donatacağız. Parkların içinde yer alan cafeleri belediye sosyal tesislerine dönüştüreceğiz. Tesislerimizin tümünde geçerli olacak ATAKart ve Mobil Uygulamamız ile Ataşehir’de ikamet eden vatandaşlarımıza ayrıcalık sağlayacak; Ataşehirli vatandaşlarımıza bir aidiyet kazandıracağız. Gençler, öğrenciler, emekliler, yaş alan ve engelli bireylerimizin ve aileleri kart ve mobil uygulama sayesinde özel indirimlerden ve avantajlardan yararlanacak. “

TÜM VATANDAŞLARA EŞİT HİZMET

Çok Amaçlı Pazar Yeri ve dini tesislerin ve çevrelerinin yenilenmesini sağlayacak projelerinin de bulunduğunu dile getiren Adıgüzel, her yaştan Ataşehirliyi  gerek meslek edinme gerekse kişisel gelişim, hobi kursları ile eğitim faaliyetleriyle buluşturacaklarına işaret etti. Adıgüzel, “Ben ve ekibim tüm vatandaşlarımızın eşit imkanlara kavuşmasını sağlamak için kapsayıcı politikalarla eşitlikçi ve dayanışmacı bir Ataşehir yaratmak için kolları sıvadık” dedi

GENÇLİK DANIŞMA KURULLARI OLUŞTURULACAK 

4 yeni kreş açacaklarını hedeflerinin  5 yılda her mahalleye kreş kazandırmak olduğunu söyleyen Adıgüzel,  Ataşehir’i   yeni nesil kütüphanelerle buluşturacaklarını  mevcut etüt merkezlerinin kapsamını ve kapasitesini artırırken E-Dersaneyi de hızla hayata geçireceklerini dile getiren Adıgüzel, şunları kaydetti:“İnşa edeceğimiz yurtlarla öğrencilerimize güvenli, temiz, konforlu barınma imkanı sağlayacağız. Yurtta kalan öğrencilerine çamaşırhane hizmeti vereceğiz. Yine en az üç öğrencinin ikamet ettiği öğrenci evlerine, elektrik, su ve doğalgaz faturası için destek sağlayacağız. Gençlerimizin katılımıyla çeşitli temalarda kamp ve gezi programları düzenleyeceğiz. Sinema-tiyatro salonları ve organizasyonlarla iş birliği yaparak boş kalan koltukların ücretsiz olarak 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz verilmesini sağlayacağız. Profesyonel psikolojik destek için gençlerimizin yanında olacağız. Sadece gençleri ilgilendiren kararlarda değil, tüm kararlarda gençliğin de söz sahibi olması için Gençlik Danışma Kurullarını oluşturacağız.”

ENGELSİZ SOSYAL HİZMET MERKEZİNİ HIZLA HİZMETE AÇACAĞIZ

Adıgüzel, engelli bireylerin sanatla, sporla ve sosyal hayatla iç içe olmalarına olanak sağlayacak atölyeler, spor alanları ve sergi alanları gibi bölümleri içeren Barbaros mahallesinde Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezini hızla hizmete açacaklarını belirtti. Görme engelliler için sesli kütüphane projesinin hayata geçirileceğini, Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti ile yatağa bağımlı, engelli ve yaşlılığa bağlı nedenlerle sağlık problemleri olan kişilere ulaşım desteği vereceklerini kaydeden Adıgüzel,  akülü tekerlekli sandalyeleri için ilçenin farklı noktalarına akü şarj istasyonları yerleştireceklerini söyledi.

ATAMUTFAK KURULACAK

 “Sosyal yardımların sunumu için ilk iş olarak kentimizin ihtiyaç haritasını sağlıklı bir şekilde çıkaracak ve sosyal yardımların etkili ve verimli sunulmasını sağlayacağız’’ diyen Adıgüzel, başta öğrenciler, çalışanlar ve esnaf olmak üzere Ataşehirlilere sağlıklı, kaliteli ve ucuz yemek sunmayı hedefleyen ATAMUTFAK’larını açacaklarını, ihtiyacı olan hanelere her ay düzenli olarak gıda ve hijyen alışverişini yapabilmeleri için alışveriş kartı vereceklerini vurguladı. Sağlıkta da projesini tamamladıkları 4 tesisi hızla hayata geçireceklerini, Evde Sağlık Hizmetleri’nin kapasitesini artıracaklarını ifade eden Adıgüzel , “Sağlık söz konusu olduğunda Ataşehir Belediyesi bir adım yakınınızda, bir telefon mesafesinde olacak” dedi.

Onursal Adıgüzel, Atapati Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bir an evvel hayata geçireceklerini bildirdi.  İBB ile işbirliği halinde Kayışdağı Darülaceze Yaşlı Bakımevi’nin yapımına bir an evvel başlayacaklarına işaret eden Adıgüzel, “İkinci Bahar Gezileri ile 65 yaş üstü Ataşehirli büyüklerimize İstanbul ve Türkiye’de geziler düzenleyeceğiz. Büyüklerimiz eve sıkışıp kalmayacak, gezilerimizle keyifli günler geçirecekler. İhtiyaç duyan büyüklerimize evde sıcak yemek hizmeti, evde temizlik hizmeti, evde kişisel bakım hizmeti, evde tadilat hizmeti sunacağız” şeklnde konuştu.

Başkan adayı Adıgüzel,  şöyle devam etti: “Biz, Ataşehirliler kocaman bir aile aileyiz. Yeni evlenecek çiftlerimize Evlilik Destek Paketinin yanı sıra Küçükbakkalköy’de kentimizin acil ihtiyacı olan nikah salonumuzu da müjdelemek istiyorum.  Yenidoğan ve Aile Destek Merkezimizde dünyaya gözünü açmış her bebeğimizi Yenidoğan Destek Ekiplerimizle destekleyeceğiz. Annelere psiko-sosyal destek sağlayacağız. Çocukların demokratik sesini duyurmaya ve yaşadıkları ilçenin yönetimine dahil olmalarını hedefleyen Çocuk Meclisi projemizi hızla hayata geçireceğiz.  Ataşehir’de Okullar Pırıl Pırıl projemiz ile Ataşehir sınırlarındaki ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki okullarımızın temizliğini sağlayacağız.”

KADINLARLA İLGİLİ PROJELER

Annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri, çocukların akranlarıyla vakit geçirebileceği, içinde oyun evi bulunan alanlar tasarlayacağız.CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Adıgüzel, kadınlarla ilgili projelerini şöyle sıraladı: “ Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’yi, belediye stratejik planının ve bütçesinin önemli bir parçası yapacağız.  Şiddet ve istismara uğrayan kadınlara psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik destek sunacak, varsa çocuklarıyla birlikte geçici bir süre yatılı olarak kalabilecekleri Kadın Sığınma Evi açacağız.  Sosyal, psikolojik, cinsel, ekonomik ve fiziksel şiddet türlerine maruz kalan veya tanık olan kadınları bilgilendiren ve ihtiyaç duydukları kaynaklara yönlendiren Kadına Şiddet Hattı kuracağız. Kadınların istihdama katılımını teşvik etmek amacıyla mesleki eğitim programlarını hayata geçireceğiz.  Kadınların ücretsiz katılabileceği, mahallelerden ring servislerinin olacağı “Kadınlar Matinesi” düzenleyeceğiz.”

GÜVENLİ KENT VURGUSU

Onursal Adıgüzel,  Ataşehir’i her yaştan insan için güvenli bir kente, huzurlu bir çevreye dönüştüreceklerine dikkat çekerek,  bağımlılıkla ilgili özel birim kurularak sosyal hizmet çalışmalarını güçlendireceklerini , bağımlı gençlerin sosyal rehabilitasyonu için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyeceklerini kaydetti. 

PARKLARA YARDIM BUTONLARI

Okul çevresindeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve denetimlerin sıklaştırılmasını sağlayacaklarını,  güvenlik sıkıntısı çekilen bölge ve parklar için zabıta ve park güvenliklerinin takviyesini yapacaklarını, park ve sokak aydınlatmalarının iyileştirileceklerini söyleyen Adıgüzel, “Parklara yardım butonları yerleştireceğiz. Yardım butonuna basıldığı anda devreye giren mikrofon ile vatandaş doğrudan güvenlik birimine bağlanabilecek” dedi.

YENİLİKÇİ FİKİRLER MERKEZİ

İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Ataşehir’i finans ve teknoloji merkezine dönüştürmek için çok önemli projeler hazırladıklarına da işaret eden Adıgüzel,  Kayışdağı Mahallesine 3855 metrekarelik inşaat alanına Yenilikçi Fikirler Merkezi yapacaklarını bildirdi. Kayışdağı Yenilikçi Fikirler Merkezi yalnızca Ataşehir’in değil, İstanbul’daki girişimcilerin uğrak noktası olacağına işaret eden Adıgüzel , istihdam sorununa çözüm üretmek için alanda uzman kurumlar, üniversiteler, özel sektör ve kamu kurumları ile iş birliği yapacaklarını  ve  istihdam ihtiyaç haritalarını çıkaracaklarını söyledi.  Adıgüzel,  belediyenin mevcut Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi İnovata’yı yeniden kurgulayarak etkin ve efektif bir hale dönüştüreceklerini de vurguladı.

HAL TAŞINACAK

 CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, sözlerini şöyle tamamladı:“  Yıllardır çözülmeyi bekleyen hal sorununu ve buna bağlı olarak kronikleşen trafik sorununu da çözüyoruz. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan halin 2024 yılının sonuna kadar Ataşehir’den Tuzla’ya taşınması sözünü aldık.  Eski hal yerine de halkımızın keyifle vakit geçireceği, büyük bir meydanı olan, yeşil alanların ve sosyal tesislerin yer aldığı yaklaşık 100 bin metrekarelik bir yaşam merkezini İBB ile birlikte Ataşehir’e kazandıracağız. Bu vesileyle buradan Ekrem Başkanımıza tüm Ataşehirliler adına teşekkür ediyorum.” 

CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de toplantıya çiçek gönderdi.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI