ÇEKMEKÖY’DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE MİLLİ OTOMOBİL TAHSİS EDİLDİ

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ'NİN ENVANTERİNDE BULUNAN TÜRKİYE’NİN YERLİ OTOMOBİL TOGG, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİN HİZMETİNE VERİLDİ
 Tarih: 28-04-2024 00:56:41
ÇEKMEKÖY’DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE MİLLİ OTOMOBİL TAHSİS EDİLDİ

Çekmeköy Belediyesi, envanterinde bulunan Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobil ile şehit ve gazi ailelerine hizmet vermeye başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nı kazanan Orhan Çerkez, satın alındıktan sonra belediyenin otoparkında duran, milli otomobil olarak da bilinen TOGG’u şehit ve gazi ailelerinin hizmetine verilmesi talimatını verdi.

30 ŞEHİT İLE 91 GAZİ YAKINI BİLGİLENDİRİLDİ

Projenin halkta büyük karşılık bulduğuna dikkat çeken Çerkez, “Belediyemizde şehit ve gazi yakınlarımızla yakından ilgilenilecek bir birim oluşturduk. Seri Nokta sorumlularımız şehit ve gazi yakınlarımızın her türlü istek ve taleplerini karşılayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Çerkez’in talimatı üzerine Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta Birimi görevlileri ilçede bulunan 30 şehit, 91 gazi ailesini tek tek arayarak  “Başkanımız Orhan Çerkez, belediye envanterinde bulunan TOGG otomobili şehit ve gazi ailelerimizin birinci derecede yakınlarının düğün, sünnet organizasyonunda ücretsiz hizmet verecektir” şeklinde bilgilendirme yaptılar. 

TOGG’UN İLK GÖREVİ EDİRNE KAPI ŞEHİTLİĞİ

Belediye personelinin bilgilendirmesinde sonra ilk talep şehit annesi Ayten Kaya’dan geldi. Kaya, şehit oğlunun kabrinin Edirnekapı Şehitliği’nde olduğunu ifade ederek, “Benim düğünüm, nişanım olmaz. Tek varlığım canım oğlum. Beni oğluma götürür müsünüz?” diyerek isteğini iletti.

Şehit annesi Ayten Kaya, ikamet ettiği Alemdağ Mahallesi’ndeki evinden yerli otomobil ile alınarak şehitliğe götürüldü.

ŞEHİT BABASI HAVALİMANINDAN EVİNE BIRAKILDI

Seri Nokta ekiplerinin iletişim kurduğu şehit babası Ahmet Erik de  şehit oğlunun kabrini ziyaret etmek için memleketi Van’da bulunduklarını dile getirerek, dönüşlerinde havalimanından alınarak Taşdelen Mahallesi’ndeki evine bırakılmalarını istedi. Ahmet Erik ve eşi, dönüş saatinde TOGG ile havalimanından alınıp evine bırakıldılar.

Şehit babası Erik, Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e teşekkür ederek, “Havalimanına indikten sonra belediye görevlileri bizi karşılayıp, valizlerimizi bagaja koydular. Konforlu ve rahat bir yolculuk yaparak evimize ulaştık. Milli arabamızla alınmak ayrı bir mutluluk oldu. Allah Orhan beyin ve ekibinin bahtını açık etsin. Çekmeköy’de iyi işler yapacaklarına inanıyorum” dedi.

BELEDİYENİN DÜĞÜN SALONLARI DA ÜCRETSİZ TAHSİS EDİLECEK

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Varlığımızı borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimizin yakınlarına bir nebze destek oluyorsak bundan mutluluk duyarız. Şehit ve gazilerimizin yakınları benim her zaman başımın üstündedir. Hepsinin emrindeyim” dedi.

TOGG’un şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarının düğün, sünnet ve kabir ziyaretlerine tahsis edilmesi uygulamasının 22 Nisan’da başlatıldığını belirten Çerkez, evlatları için organize edecekleri düğün, nişan ve sünnet organizasyonlarında da şehit ve gazi ailelerine belediyeye ait salonlarının ücretsiz olarak tahsis edileceğini kaydetti. Başkan Çerkez, “Çekmeköy’de kimse kendisini yalnız hissetmeyecek. Tüm komşularıma eşit mesafede olacağım. Herkesin Çerkez Başkan’ı olarak hizmet vereceğiz”  dedi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI