ŞİŞLİ'DE SOKAKLAR ŞENLENDİ

ŞİŞLİ BELEDİYESİ, YEŞİL ALAN VE PARKLARA ERİŞİM KONUSUNDA DEZAVANTAJLI MAHALLELER İÇİN HAZIRLADIĞI “BİZİM SOKAK” PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ
 Tarih: 21-04-2024 01:52:50   Güncelleme: 23-04-2024 20:11:50
ŞİŞLİ'DE SOKAKLAR ŞENLENDİ

Şişli Belediyesi, çocukları dört duvar arasından çıkarmak ve sosyal alanları genişletmek amacıyla başlattığı “Bizim Sokak” projesini hayata geçirdi. 12 saatliğine trafiğe kapatılan ve araçtan arındırılan 5 sokak, özel tasarımlarla çocukların özgürce, güvenle ve doyasıya oynadıkları eğlence alanına dönüştürüldü.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın imza projelerinden biri olan ‘Bizim Sokak’, ilk etapta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bugün Şişli’de 5 sokakta başladı. Şişli sokakları, gün boyu gerçekleşen renkli etkinliklerle şenlendi.

TRAFİĞE KAPATILAN 5 SOKAK ÇOCUKLARA AÇILDI

Projenin ilk olarak uygulandığı sokaklar, Merkez Mahallesi’nde Kazım Orbay Caddesi, 19 Mayıs Mahallesi’nde Veteriner Hilmi Sokak, Yayla Mahallesi’nde Sebahattin Delice Sokak, Mecidiyeköy Mahallesi’nde Çağlar Sokak ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde Aydın 1 Sokak oldu.

Çocuklar, 12 saatliğine trafiğe kapatılan ve araçtan arındırılan bu sokaklarda güvenle ve özgürce oynadılar.

SEK SEK OYNADILAR BOYAMA YAPTILAR BİTKİ DİKTİLER

Şişli Belediyesi’nde görevli kreş öğretmenlerinin eşliğinde, özel olarak tasarımı gerçekleşen oyun alanlarında çocuklara yönelik hareketli ve dinlendirici atölyelerde serbest zaman aktiviteleri yapıldı. Yine çocuklar için oluşturulan ‘Hayal Gücü Atölyeleri’nde ise bitki dikimi, ebru ve kil sanatı, kitap okuma etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar, top ve sek sek oynayarak, boyama yaparak, ‘Bizim Sokak’ın tadını doyasıya çıkardı.

Veteriner Hilmi Sokak’ta gerçekleşen etkinliklerde kreş çocuklarının ritimle Parla adlı marşı çalması beğeni topladı. Ayrıca etkinlikler süresince yetişkinler için de oturma alanları sağlandı, mahalle sakinlerine yiyecek ve içecek ikram edildi. Projenin uygulandığı sokaklarda, çocuklarının yanı sıra mahalle sakinleri de birbirinden farklı aktivitelerle keyifli anlar yaşadı.

AYDA 60 AYRI SOKAK RENKLENECEK

Bizim Sokak Programı, yeşil alan ve parklara erişim konusunda dezavantajlı mahallelerde cumartesi ve pazar günleri, her hafta 15 farklı sokak olmak üzere ayda toplam 60 sokakta gerçekleşecek.

“Bizim Sokak”, seçimden kısa bir süre sonra  hayata geçirilerek Şişli’de yeni çözümcül yaklaşımlar getirecek öncü bir proje olarak hayata geçirildi. Her hafta düzenli olarak geçici olarak trafiğe kapanacak sokakların, uygun görülmesi halinde kalıcı olarak trafiğe kapatılması üzerine çalışmalar başlatılacak.

Nüfusu yoğun, açık alanları kısıtlı olan bazı mahallelerinde çocuk parkı veya yeşil alan dahi bulunmayan Şişli’de yeşil alan ve park eksikliği yaşayan mahallelerde  kapsamında proje başta çocuklar olmak üzere tüm yurttaşlar için sokaklar bir günlüğüne araçlara kapatılacak.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ŞİŞLİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI