TUZLA’DA İŞYERLERİNE FİYAT LİSTESİ DENETİMİ

TUZLA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ, RESTORAN, KAFE, LOKANTA GİBİ İŞ YERLERİNE FİYAT LİSTESİ İLE İLGİLİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 Tarih: 25-04-2024 13:39:42
TUZLA’DA İŞYERLERİNE FİYAT LİSTESİ DENETİMİ

Tuzla Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde yapılan denetimler ile fiyat listelerinin görünürlüğü denetim altına alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik maddesi üzerine Tuzla’da denetimler sıklaştırıldı.

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğinin 8’inci maddesinin birinci fıkrası “Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur” şeklinde değiştirildi.

Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde fiyat görünürlüğü denetimi yaptı.

DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRIYORUZ

Tuzla Belediyesi Zabıta Ekibi’nden Hüseyin Öztürk, denetimlerle ilgili olarak şunları aktardı:

“Resmi Gazete’de fiyat etiketi yönetmeliğinde değişikliğe gidilmişti. Restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinin giriş kapılarında ve masalarda fiyat listelerinin bulunması gerekiyor. Bizler de o yönde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Fiyat listeleri eksik olan işletmelerde 3 gün süreyle tebligat yapıyoruz. Üç günün ardından tekrar denetlediğimizde gerekli yasal işlemleri gerçekleştiriyoruz.”

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI