“İSTANBUL’U KOŞUYORUM” YARIŞLARININ ASYA ETABI COŞKUYLA KOŞULDU

BU YIL “19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KOŞUSU” ADIYLA ORGANİZE EDİLEN YARIŞLARIN ASYA ETABI, ÜSKÜDAR’DA BÜYÜK BİR KATILIMLA YAPILDI
 Tarih: 13-05-2024 14:54:42   Güncelleme: 13-05-2024 15:07:42
“İSTANBUL’U KOŞUYORUM” YARIŞLARININ ASYA ETABI COŞKUYLA KOŞULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un etkinliklerinden olan “ İstanbul’u Koşuyorum” yarışlarının Asya etabı, Üsküdar’da büyük bir katılımla koşuldu.

Türkiye’de yol yarışları katılımcı sayılarını artırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek amacıyla, 2016 yılından itibaren düzenlenen ‘’İstanbul’u Koşuyorum’’ etkinliği, bu yıl “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koşusu” adı altında büyük bir coşkuyla organize edildi. Bayram için tasarlanan kırmızı-beyaz tişörtlerini giyen koşucular, Üsküdar sahili boyunca İstanbul manzarası eşliğinde 19 Mayıs coşkusuyla yarıştılar.

“İstanbul’u Koşuyorum” Asya etabının startını, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile birlikte İBB Başkan Danışmanı Sayın Yiğit Oğuz Duman, Spor İstanbul Genel Müdürü Sayın İ. Renay Onur ile İBB Gençlik ve Spor Müdürü Sayın İlker Öztürk verdi.

Kadınlar ve erkekler kategorilerinde, 5K ve 10K mesafelerinde düzenlenen, şehrin sembol noktalarındaki etaplarıyla yol yarışlarına katılan koşucu sayısını artırabilmeyi hedefleyen “İstanbul’u Koşuyorum” yarışlarının Asya etabına yaklaşık 3 bin 800 kişi katıldı.

Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Erkekler kategorisinin ödül töreninde kazananlara kupalarını ve ödüllerini verdi.

 Sinem Dedetaş, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ‘’İBB iştiraki Spor İstanbul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdarımız’da düzenlediği ‘İstanbul’u Koşuyorum‘daydık. Bu büyük coşkuyu Üsküdar’da bizimle yaşayan tüm komşularımıza teşekkür ederiz’’ İfadelerini kullandı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI