ÜNLÜ BASKETBOLCU LARKİN’DEN FARKINDALIK YARATAN ÇEVRECİ ATIŞLAR

KARTAL BELEDİYESİ’NİN “ATIKLAR POTAYA” ETKİNLİĞİNE KATILAN SHANE LARKİN ATIKLARI ATIŞ YAPARAK ÇÖP KUTULARINA ATTI
 Tarih: 15-05-2024 16:20:06
ÜNLÜ BASKETBOLCU LARKİN’DEN FARKINDALIK YARATAN ÇEVRECİ ATIŞLAR

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ”Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi.

Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda geri dönüşüm bilinci artırılarak sıfır atık yaklaşımının benimsetilmesi hedefleniyor. Anadolu Efes Spor Kulübü'nün ünlü basketbolcusu Shane Larkin'in katılımıyla renklenen etkinlik, öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Etkinlik kapsamında, ilk olarak okul öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık konularında bilgilendirici eğitimler verildi. Öğrenciler, geri dönüşümün doğaya olan olumlu etkileri ve sıfır atık prensipleri hakkında detaylı bilgilendirildi.

 Eğitimlerin ardından, plastik atık şişeler, pota şeklindeki geri dönüşüm konteynerlerine basket atılarak toplandı. Bu eğlenceli ve öğretici aktivite, geri dönüşümün önemini vurgulayarak öğrencilerin bilinçlenmesini sağladı.

 

 

DEĞERLİ KATKILAR VE HEDİYELER

Etkinlik sonunda, Kartal Belediyesi tarafından okullara geri dönüşüm kutuları ve basketbol topları hediye edildi. Toplamda 25 geri dönüşüm kutusu, 20 basketbol topu ve 4 atık pota kutusu okullara teslim edildi. Bu katkılar, öğrencilere hem çevre bilinci kazandırmak hem de spor yapmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Kemal Özdemir de etkinliğe katılarak destek verdi.

SHANE LARKİN'DEN UNUTULMAZ ANLAR

Etkinliğin en heyecan verici kısmı, Shane Larkin'in öğrencilerle bir araya gelmesiydi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Larkin, onlarla birlikte basketbol atışları yaparak keyifli anlar yaşattı. Larkin, öğrencilere hem sporu sevdirdi hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırdı. Etkinlik, öğrencilerin ilgisi ve katılımıyla son derece başarılı geçti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI